RoBlogs

Blogul unui curs online despre ... bloguri. In romaneste. Menit sa ajute blogosfera romaneasca sa creasca mare! In blogroll ne gasiti pe noi, cei care participam la acest experiment. Orice contributii sunt binevenite! Vezi si alaturi, la Prinsea

Tuesday, December 07, 2004

Cateva raspunsuri la Tema 1

In legatura cu blogurile de la b, c, d, e, f, g:
- b) nu e blog, e un webzine care povesteste despre bloguri
- c) e o bliki (blog+wiki), vom vedea mai tarziu ce e struto-camila asta, dar are toate caracteristicile unui blog.
- d) Jurnalul intim al lui Florin Lazarescu - eu l-as considera blog, desi incalca o regula - cele mai noi insemnari sunt situate in josul paginii, si nu pe prima pozitie.
-e), f), g) sunt bloguri, si inca dintre cele mai bune. e) si g) folosesc Blogger, ca si mine si ca si voi, f) e pe Movable Type - dar autorul isi baga degetelele si mestereste mereu ceva nou acolo, de asta arata mai deosebit. Stiti cum sunt numiti cei ca Ton? geeks! adica ciudatei!

La restul - in general a fost in regula.
Mircea, pentru dezvoltarea succesiva a unei tematici si pentru un retetar de bucatarie un blog nu e destul de organizat. Eu as recomanda o wiki (vezi, ca ex, wikipedia.org sau About me al lui Steve Freeman care ti-a placut asa mult- acolo s-a folosit o wiki). O sa fie o lectie si despre wiki mai la sfarsit.

Pe ceilalti nu v-am mai asteptat cu punctul 1, va raman insa 2 si 3. Blogurile celor de fata se exclud ca exemple, ne-am inteles? Ca tare comozi mai sunteti!

Vreau sa stiu cine a reusit sa-si faca cont pe Bloglines si urmareste cele 3-10 bloguri - in comentarii la aceasta insemnare! Ca sa vedem cum si cand trecem mai departe!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home